İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı

 

 

Ülkemiz 15 Temmuz 2016 gecesi, hain bir darbe girişimine maruz kalmış, vatanperver milletimiz devletin etkin unsularıyla birlikte tam bir savunma gerçekleştirerek demokrasisine sahip çıkmıştır. Milletimiz ağır ve acı kayıplara uğramış, 249 şehit, 2196 gazi ve sayısız vatandaşımız elbirliğiyle kalkışmayı bertaraf etmiştir.

 

Yükseköğretim camiamız da vatanımız ve milletimizin güzide bir parçası olarak bu savunmada yer almış, şehitler vermiştir. Şehitlerimizin %30’u ve gazilerimizin %24’ü lisans ve lisansüstü eğitimlidir. Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Okan Üniversitesi, TOBB Ekonomi Ve Teknoloji Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerini şehit veren üniversiteler arasındadır. Tüm şehitlerimizin acısı kalbimizdedir. Onları asla unutmayacağız, unutturmayacağız.

 

Menfur kalkışma neticesinde Milletimizin gösterdiği direnç ile şehit kanlarından rengini alan Ay Yıldızlı Bayrağımızın asla gönderden inmeyeceği, tüm vatandaşlarımızın ülkemize ve milletimize içeriden, dışarıdan gelecek tehditlere bir yumruk olarak anında cevap verebileceğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.

 

Bazı ülkelerde meydana gelen benzer hareketler kalkışanlarla başarıya ulaşırken ülkemizde derin köklerle vatanına bağlı milletimiz tankların önüne kendilerini atarak şehitlik mertebesine ulaşmış ve yaralanarak gazi olmuşlar; Vatan, Millet, Bayrak ve Devlet aşkına sahip vatandaşlarımız bu hain kalkışmayı başarısız kılmışlardır.

 

İzmir Demokrasi Üniversitesi olarak hain kalkışmaya karşı tavrımızı net olarak ortaya koyarak Vatan, Millet, Bayrak ve Devlet sevdasıyla yetiştireceğimiz gençlerimizle birlikte ülkemize ve demokrasimize her zaman sahip çıkacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyuyoruz.

 

Prof. Dr. Bedriye TUNÇSİPER

Rektör