Dr.Öğr.Üyesi Murat Tuyan’ın Geliştirdiği Yapı Malzemesi Türk Patent Enstitüsü Tarafından Tescillendi

Öğretim Üyemiz Dr.Öğr.Üyesi Murat Tuyan Atık Tuğla Tozundan Çimentoya Alternatif Yapı Malzemesi Geliştirmiştir

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Murat Tuyan, doktora tez çalışması kapsamında atık tuğla tozundan çimentoya alternatif bağlayıcı yapı malzemesi geliştirmiştir. Çevre dostu olarak nitelendirilen bu yapı malzemesi için “Atık Tuğla Tozu Esaslı Geopolimer” başlıklı patent, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edilmiştir.

Çimentoya alternatif olarak geliştirilen bu malzeme, hem çimento üretiminde ortaya çıkan karbondioksit salımının azaltılması hem de endüstriyel atıkların değerlendirilmesi açısından çevreye duyarlı bir ürün olarak ortaya çıkmaktadır. Bu yenilikçi yapı malzemesi ürününün inşaat sektörüne kazandırılması için Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde çalışmalar devam etmektedir.

Başarılarının devamını dileriz.