Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi Muafiyet Sınavı Duyurusu

Üniversitemiz İngilizce Öğretmenliği Bölümüne Kayıt Yaptıran Öğrencilerin Dikkatine

Senatoca eşdeğerliliği kabul edilen merkezi, ulusal ve uluslararası sınavlardan son üç yıl içinde Senatoca belirlenen puanı alan öğrencilerimizin 17-19 Eylül 2018 tarihleri arasında bizzat başvurularını Yüksekokulumuz sekreterliğine yapmaları gerekmektedir (dilekçe örneği sekreterlikten temin edilebilir). Dilekçeye geçerliliği olan sınav sonuç belgeleri eklenmesi gerekmektedir. İlgili tarihlerde dilekçe vermeyen öğrencilerin başvuruları daha sonra kesinlikle dikkate ALINMAYACAKLARDIR.

 

Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi-Öğretiminden Muaf Olmak İçin Eşdeğerliği Kabul Edilecek Sınavlar Ve Notları

 

TOEFL IBT : 90 ve üzeri almış olmak

CAE : en az  C seviyesi

CPE: en az  C seviyesi

PTE- Academic : 65 ve üzeri almış olmak

YDS: 80 ve üzeri almış olmak

YÖKDİL: 85 ve üzeri almış olmak

 

Eşdeğerliği olmayan öğrencilerimiz için Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi muafiyet sınavına girmeleri zorunlu olup, ilgili tarihlerde muafiyete girmeyen ve/ya muaf olmak için eşdeğerliği kabul edilen sınav sonuç belgelerini sunmayan öğrenciler doğrudan hazırlık sınıfından başlatılacaktır.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Yabancı dil hazırlık programı öncesinde bir yeterlilik sınavı yapılır. Bu sınav tek oturumda gerçekleşir. Bu sınavdan 70 ve üzeri alan öğrenciler hazırlık sınıfından muaf olurlar. Sınav Use of English & Vocabulary (İngilizce Kullanımı ve Kelime Bilgisi), Reading (Okuma) ve Writing (Yazılı Anlatım) olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır. Her bölümün ortalamaya katkısı aşağıdaki şekilde olacaktır.

 

Use of English %50       

         Reading %25

         Writing %25

 

Sınav salonları ve öğrenci listeleri sınavdan bir gün önce duyuru panolarından ilan edilecektir. Sınava girecek öğrencilerin sınavın başlamasından 30 dakika önce binada bulunmaları ve isimlerinin yazılı olduğu sınav salonuna gitmeleri gerekmektedir.

Sınavlara girebilmek için geçerli bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport) gösterilmesi şarttır.

Sınav başladıktan sonraki ilk 15 dakika içinde sınava gelmeyen öğrenciler sınava alınmazlar. Bu sınavın bir telafisi yoktur.

İDÜ YDY Yönetmeliğine göre, yabancı dil hazırlık programında öğrenciler bulundukları sınıfın derslerinin %80’ine devam etmek zorundadır. Derslerin %20’sine devam etmeyen öğrenciler yabancı dil hazırlık sınıfında başarısız sayılır. Bu sebeple, hazırlık eğitimi alacak öğrencilerin 24 Eylül 2018 Pazartesi günü zamanında derse gelmesi ZORUNLU ve ÖNEMLİDİR.

 

Hazırlık Sınıfı Yabancı Dil Muafiyet Sınavı Tarihi: 21.09.2018 saat 13.00

Sınav Yeri: İzmir Demokrasi Üniversitesi Binası