İzmir Demokrasi Üniversitesi Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Sınavı Hakkında Bilgilendirme

Üniversitemizde 2018-2019 yılında öğrenime başlayacak yeni programlar ve bu programlara alınacak yabancı uyruklu öğrenci kontenjanlarının Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı gerçekleştikten sonra açıklanması nedeni ile bu programlara da yabancı uyruklu öğrenci almak için üniversitemiz tarafından yurt içi ve yurt dışında olmak üzere ikinci bir Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı gerçekleştirilecektir.  Program  tercihi ve yerleştirme işlemleri bu sınavdan sonra yapılacaktır. İlk sınava giren adaylar mevcut puanları ile tercihte bulunabilecekleri gibi, ikinci sınava da girerek alacakları puanları ile de tercihte bulunabileceklerdir. Yeni Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı başvuru, kayıt ve kabul şartları, akademik takvimi ve kontenjanları güncellenerek 13 Haziran 2018 tarihinde Üniversitemiz web sayfasında yayınlanacaktır.