Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Reyhan İrkin Anadolu Ajansına Beslenmemizde Yumurtanın Önemine Dair Açıklamalarda Bulundu

“En kolay ulaşılabilir protein kaynağı”

 

İzmir Demokrasi Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Reyhan İrkin, yumurta içinde bulunan vitamin, mineral ve proteinlerin bebeğin anne karnındayken bile gerekli besinleri almasını sağladığını belirtti.

Hayvansal proteinin en kolay ulaşılabilir ve en ekonomik kaynaklarından biri olan yumurtanın biyoyararlılığı en yüksek, en iyi sindirilebilen, kalitesi yüksek proteinler içerdiğini dile getien İrkin, şunları kaydetti:

“Yumurtada proteinler dışında bulunan en değerli besin elementleri, vitamin E ve D, omega 3 esansiyel yağ asitleri, B2, B6, B12 vitaminleri, çinko, demir, bakır, folat ve ksantofil bulunur. Yumurta ksantofilleri (lutein ve zeaksantin) vücutta en yararlanılabilir formlarda bulunmaktadır. Son yıllarda yapılan çalışmalarla yumurta ksantofillerinin, gözde sarı nokta hastalığı, katarakt ve bazı kanser türlerinin engellenmesinde önemli düzeylerde etkileri olduğu görülmüştür.”

Haberin detaylarını aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://aa.com.tr/tr/saglik/yumurta-anne-sutunden-sonra-en-onemli-protein/1098765

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/saglik/552406.aspx