Üniversitemizden Bir Uluslararası Başarı Daha

Üniversitemiz, Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in öncülüğünde uluslararası bir başarıya daha imza attı. “Geleceğin Kod Okuryazarları İçin Oyun Tabanlı Öğrenme Yoluyla Algoritmik Düşünme Becerilerinin Kazandırılması” (ALGO-LITTLE) projesi, Avrupa Birliği kapsamımda desteklendi.

 

136 projenin başvuru yaptığı programda, yürütücülüğünü Üniversitemiz Eğitim Fakültesi’nden öğretim üyesi Prof. Dr. İlke Evin Gencel’in yaptığı ALGO-LITTLE projesi, desteklenmeye uygun görülen 19 proje arasında 2. sırada yer aldı.

 

Üniversitemizin koordinatör olduğu projenin diğer ortakları ise; EduCloud (Türkiye- Eğitim Teknolojileri), University of Maribor (Slovenya), University of Rijeka (Hırvatistan), Instituto Politecnico De Viseu (Portekiz) ve Scuola Di Robotica (İtalya)’dır.

 

Proje kapsamında, öğretmen adayları için çeşitli konu alanlarında algoritmik düşünme becerilerini geliştirmeye yönelik öğretim programları ve dijital öğretim materyalleri hazırlanmakta olup bu Proje’nin 250 öğretmen ile 24 ay sürmesi planlanmaktadır ve geliştirilen öğretim programı ve materyaller proje ortağı ülkelerde de uygulanarak öğretmen ve öğretmen adaylarının mesleki gelişimlerine katkıda bulunması amaçlanmıştır.