Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper “YÖK’ün Geleceğe Dair Yeni Vizyonunu” Toplantısına Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, YÖK’te düzenlenen YÖK’ün Geleceğe Dair Yeni Vizyonu Toplantısı’na katıldı.

 

“Üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır”

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. M Erol Özvar, Kampüslerin tüm ülkede kapanmanın yaşandığı günler hariç açık kaldığını, uygulamalı eğitimlerin bir kısmı ile Ar-Ge çalışmalarının üniversitelerde devam ettiğini aktaran YÖK Başkanı Erol Özvar, hibrit yani karma eğitim modeliyle, çevrim içi uygulamalarla birlikte tedbirler alınarak yüz yüze uygulamalı eğitimlerin de sağlık programları başta olmak üzere çeşitli programlarda yapılabildiğini dile getirdi.

 

Buna rağmen küresel salgının eğitim ve öğretim süreçlerinde hasarlar oluşturduğunun bir gerçek olduğunu kaydeden YÖK Başkanı Erol Özvar, “Bu yıl, yani 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır. Bununla birlikte yükseköğretim kurumlarımızla koordinasyonun sağlanabilmesi için salgının seyrine göre harmanlanmış eğitim modeli de örgün programlarda halen olduğu gibi kullanılmaya devam edebilecektir. Özellikle uygulamalı eğitimlerin gerekli tüm tedbirler alınarak yüz yüze yapılmasının sağlanması program kazanımlarının elde edilmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. Teorik derslerin ise salgının seyrine göre yüz yüze veya belirli bir oranda uzaktan öğretimle verilebileceğini hatırlatmakta yarar görmekteyim.” dedi.

 

 

Haber ile ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

 

YÖK YÖK Başkanı Erol Özvar “İlk Kez” Üniversite Rektörleri İle Bir Araya Geldi (yok.gov.tr)