Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper Akit Tv’nin “Eğitim Atlası” Programına Canlı Yayın Konuğu Oldu

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper Akit TV’de canlı olarak yayınlanan Eğitim Atlası programına konuk oldu. İsmail Öz’ün yapımcısı ve sunucusu olduğu programda, Rektörümüz, Türkiye’nin 129 devlet üniversitesinin 7 kadın Rektöründen birisi olduğunu dile getirerek; programa davetleri için İsmail Öz’e teşekkürlerini dile getirdi.

Programın açılışında Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçisper, 2017 yılının başında Kurucu Rektör olarak atanması ile yükseköğretim hayatına giren Üniversitemizin kısa süre içerisinde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine başladığını belirtti. İlk yıldan bölümlere öğrenci alımı gerçekleştiren Üniversitemizde, bu yıl itibariyle yaklaşık 40’a yakın bölümün aktif olduğunu, bölümlerimizin üçte birinde ise eğitim dilinin İngilizce olduğunu vurguladı. Üniversitemizin olanaklarına değinen Rektörümüz, ana yerleşkemiz ve yapımı devam Uzundere Yerleşkesi hakkında tanıtıcı bilgiler verdi. Rektörümüz, Üniversitemizdeki TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projeleri hakkında bilgi verip yurtdışındaki çok sayıda üniversite ile Erasmus+, Mevlana gibi programlar ve üniversitemizin ikili protokolleri ile antlaşması bulunduğunu ifade etti. Ayrıca İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin Stanford Üniversitesi ve Koç Üniversitesi ile yaz kursları düzenlendiğini belirtti. Salgın koşulları altında uzaktan eğitimi kesintisiz ve başarılı bir şekilde sürdürdüğümüzü belirten Rektörümüz, öğrencilerimize üniversiteyi bitirdikten sonra istihdam olanağı yaratmanın en büyük hedeflerimiz arasında olduğunu belirtti. Rektörümüz konuşmasını Türkiye’deki üniversiteler arasında hedefimizin ilk 10’a girmek olduğunu ifade ederek sözlerini tamamladı.

Haber ile ayrıntılı bilgiye ulaşmak için tıklayınız