Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçisper, İzmir Valiliğinin Düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı’na Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, İzmir Valiliğinin Konak Meydanı’nda düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı’na katıldı.

 

Program kapsamında, 15 Temmuz temalı belgesel gösterimi, şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Mehteran Konseri verildi.

 

İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger’in ve protokolünün konuşmalarının ardından İzmir il Müftülüğü tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz 2021 günü halka hitabı canlı olarak gösterildi. İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu tarafından Kahramanlık Türküleri konseri verildi ve zeybek gösterisi yapıldı. Program, TRT İzmir Temsilciliğinin Kahramanlık Türküleri konseri ve 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece tüm camilerden aynı anda saat 00:13’te selaların okunması ve İl Müftülüğü tarafından yapılan dualar ile son buldu.