İzmir Demokrasi Üniversitesi’nden 15 Temmuz Demokrasi Yürüyüşü

İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin geleneksel hale getirdiği “Demokrasi Yürüyüşü” nün dördüncüsü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi.

 

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper önderliğinde üniversite öğretim üyelerinin cübbeleri ve idari personelinin ellerinde Türk Bayraklarıyla katıldıkları “Demokrasi Yürüyüşü” nün Türk akademisinin demokrasiye olan inancı ve bağlılığının ifadesi olduğu vurgulandı.

 

Gündoğdu Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yapılan yürüyüşün ardından Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper basın mensuplarına açıklama yaptı. Tunçsiper açıklamasının başlangıcında İzmir Demokrasi Üniversitesi ailesi olarak geleneksel hale getirilen bu yürüyüşün dördüncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

 

Tunçsiper açıklamasında İzmir Demokrasi Üniversitesi mensupları olarak bu yürüyüşle 15 Temmuz 2016’da Türk halkının demokrasiye olan bağlılığıyla engel olduğu darbe girişimine dair milli hafızayı canlı tutmayı hedefleyerek, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin hatıralarına sahip çıkarak bu bilinci gelecek nesillerden nesillere aktarmayı amaçladıklarını ifade etti.

 

Demokrasi Yürüyüşü’nün ardından Rektör Tunçsiper önderliğinde İzmir Demokrasi Üniversitesi akademik ve idari personeli Narlıdere Boyatlığı Şehitliği’ni ziyaret etti. Başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere vatan mücadelesinde canlarını hiçe sayan tüm şehitlerimiz ruhuna hitaben Kur’an-ı Kerim tilaveti ve lokma hayrı yapıldı, 15 Temmuz Hatıra Ormanı’na fidan dikimi gerçekleştirildi.

 

Etkinlik, İzmir Demokrasi Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Fuaye Alanı’nda 15 Temmuz Sanal Sergi Açılışı ve Prof. Dr. Mustafa Öztürk tarafından verilen “15 Temmuz Kalkışmasının Nihai Hedefleri” başlıklı konferans ile son buldu.