Üniversitemizde “1. Kariyer Günleri” Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı tarafından “1. Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi.

 

Çevrimiçi olarak düzenlenen etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nurdan Erdoğan, Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Akbulut, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Etkinliğin açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper yaptı. Tunçsiper açılış konuşmasında “Biyomedikal cihaz sektörü, teknolojide ve araştırma-geliştirme alanında yaşanan gelişmeler ışığında katma değeri yüksek cihaz ya da ürün çıktısına sahip sektörlerin başında gelmektedir. Günümüzde hastanelerde yaklaşık 20 bin farklı çeşit tıbbi cihaz ve sistem kullanılmaktadır. Genellikle yurt dışından ithal edilen ve oldukça da pahalı olan tıbbi cihazların bakım, onarım ve kalibrasyon işlemlerinin yapılması, sağlık hizmetlerinin verimli bir şekilde sağlanması ancak bu alanda iyi eğitilmiş teknik elemanlarla sağlanabilir. Dolayısıyla, biyomedikal sistemlerin tasarım ve geliştirme çalışmalarını yürütecek, sistemlerin verimli kullanılmasında görev alacak teknik ve bilimsel bilgi birikimine sahip personele duyulan gereksinim her geçen gün arttırmaktadır.

 

İlgili alanda sektörün nitelikli tekniker ihtiyacının karşılanması amacıyla, üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Elektronik ve Otomasyon Bölümü bünyesinde Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programımız 2020-2021 eğitim-öğretim yılında kurulmuştur. Programımız bu yıl YÖK tarafından, Organize Sanayi Bölgelerinde Kurulan Meslek Yüksekokullarına Verilen Eğitim Desteği almaya hak kazanmıştır. Türkiye genelinde destek almaya hak kazanan 14 üniversite arasında yer alan meslek yüksekokulumuz, Ege Bölgesi’nde bir ilke imza atmıştır.

 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun düzenlediği, 4 hafta sürecek olan online Kariyer Günleri serisinin birincisini bugün gerçekleştiriyoruz. Biyomedikal Teknikerleri Derneği Denetim Kurulu üyelerinden, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyomedikal Laboratuvarı Şefi Ali İhsan Kocademir ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Yetkili Eğitim Kuruluşu olan Cavaura’da eğitim koordinatörü olan Elif Betül Kavurgan’a etkinliğimize vermiş oldukları katkı ve destekleri için şimdiden teşekkür ederim.” sözlerine yer verdi.

 

Rektörümüz Tunçsiper’in konuşmasının ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nurdan Erdoğan, kariyer günleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.