İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Kutlama Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

 

Rektörümüz Tunçsiper mesajında şu ifadelere yer verdi: 

 

“Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarından birini oluşturan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. 23 Nisan 1920 tarihinde Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ile milli iradenin temsilcileri vatanı içinde bulunduğu karmaşadan çıkarmanın yollarını aramış, tüm imkansızlıklara rağmen eşsiz bir zafere imza atmıştır. Ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız millete verilmesinin en önemli aşamalarından biri olan Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gün, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yarınlarımızın güvencesi çocuklara armağan edilmiştir.

 

Ulusal egemenliğimizin bir kez daha idrak edildiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere devletimiz için canını hiçe sayarak mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum…”