Üniversitemiz ile AFAD İl Müdürlüğü arasında, “Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği” Protokolü İmzalandı

İzmir Demokrasi Üniversitesi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) arasındaki “Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü”; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper ve AFAD İl Müdürü Kartal Muhcı tarafından imzalandı.

Rektörlük makam odasında gerçekleşen protokol imza töreninde Rektör Tunçsiper bir konuşma yaptı. Tunçsiper konuşmasında, İzmir’in depreme hazırlanması ve deprem riskinin araştırılması noktasında Üniversite olarak tüm sorumlulukları yerine getirmemiz gerektiğini söyledi.

“Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü”; ilimizdeki afet risklerinin azaltılması amacıyla İzmir Demokrasi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerinin afet ve acil durumlara hazırlık çalışmalarını, yürütülecek faaliyetlerin eşgüdümüne ilişkin iş birliği ve koordinasyonun usul ve esaslarını kapsamaktadır.

Toplantı, AFAD İl Müdürü Kartal Muhcı tarafından Rektörümüz Tunçsiper’e Afet ve Acil Durum Çantası ve Rektörümüz Tunçsiper’in Sayın Muhcı’ya hediye takdim etmesi ile son buldu.