Üniversitemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği Düzenlendi

İzmir Demokrasi Üniversitesi konferans salonunda İzmir Kadem İl Temsilciliği ile ortaklaşa 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, Kadem İzmir İl Başkanı Arzu Günaydın, idari ve akademik personel katıldı.

Etkinlik, saygı duruşunun ardından İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu (İZOT) tarafından İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Orçun Berrakçay eşliğine koro dinletesi yapıldı.

Daha sonra ise Kadem İzmir İl Başkanı Arzu Günaydın, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti dolayısıyla protokol konuşmaları yapıldı.

Protokol konuşmaların ardından ise oturum başkanlığı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper yaptığı panelde İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, PDR Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Orkide Bakalım, Yazar-Öğretmen Filiz Serin, Pandemi Sürecinde Özel Gereksinimli Çocuk Annesi Olmak konusu hakkında katılımcılara bilgiler aktardılar. Panel soru cevap kısmı ile son buldu.

Etkinlik, Güzel Sanatlar Fakültesi “Görsel Anlatılar; Uluslararası Davetli Sanatçılar Online Karma Sergisi” izlenilmesi ile ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, programa katılan özel çocuklarımızın annelerine çiçek takdim edilmesi ile son buldu.