Uzaktan Eğitim Merkezi Ortak Dersler Online Sınav Kılavuzu

UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ

ORTAK DERSLER

ONLINE SINAV KILAVUZU

• İDÜ Uzaktan Eğitim Merkezi Ortak Sınavları güz dönemi bütünlemeleri online olarak aşağıdaki gün ve saatler arasında gerçekleştirilecektir:

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

23.02.2021 tarihinde saat 11.00-12.00

Türk Dili I

24.02.2021 tarihinde saat 11.00-12.00

Yabancı Dil I

25.02.2021 tarihinde saat 11.00-12.00

• Sınav linki idu.edu.tr web sitemizden sınav öncesinde paylaşılacaktır. Sınav linkini kayıt ediniz ve sınav saatinde bu linkteki adrese giderek sınava giriniz.
  • Sınavlar tam belirtilen saatlerde başlayacağı için öğrencilerimizin sınav saatlerinden en az 10 dakika önce online platformda hazır olarak beklemeleri çok önemlidir.
  • Sınavlar için forms.microsoft.com adresine @std.idu.edu.tr uzantılı adreslerinizle giriş yapmanız çok önemlidir. Farklı mail adresleri ile sınavlara ulaşamazsınız.
  • Sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde olacaktır.
  • Cep telefonuyla girecek öğrencilerimiz için bazen ekranda kayma olabiliyor. Bunu fark ettiğiniz anda çıkış yapıp tekrar giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Sınav dosyası açıldığında bazen tekrar şifre girişi isteyebiliyor sistem. Şifrenizi girince tekrar sınav kağıdını görebilirsiniz.
  • Yukarıda belirtilen saat aralıklarında sınavınızı göndermeniz çok önemlidir. Geç gelen dosyalar için sistem otomatik olarak “Bu formun son tarihi geçti” uyarısı verecektir ve o bölüm için vermiş olduğunuz yanıtlar geçersiz olacaktır. Bu yüzden sınav formlarınızı göndermeyi son ana bırakmayınız. Bu durum göz önünde bulundurularak size fazladan süre tanınmıştır.
  • Ekran üzerinde kalan süre gösterilmiyor. Her öğrenci kendi süresini kendisi takip edecektir.
  • Eğer herhangi bir problemle karşılaşırsanız, problemin ne olduğunu anlatan, içinde kendinizi de görüntülediğiniz kısa bir video çekip dersin sorumlu hocalarının mail adresine mail olarak gönderebilirsiniz. Bu videoda ekran görüntüsünün net olduğundan emin olunuz. Eğer telefondan giriş yapmışsanız hemen ekran görüntüsü almanız çok önemlidir.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi için              beral.alaci@idu.edu.tr

Türk Dili için                                                  gonca.kuzaydemir@idu.edu.tr

Yabancı Dil için                                             kudret.ozturk@idu.edu.tr

• Sınav süresince yaşanacak herhangi bir aksaklık yüzünden sınava giremeyen öğrencilerimizin mazeretleri değerlendirilecektir. Ancak bu saatler dışındaki mazeret başvuruları yalnızca sağlık raporu olması şartı ile kabul edilecektir.
  • Sınav formunu yalnızca bir kere gönderebilirsiniz. Gönder seçeneğini tıkladıktan sonra form üzerinde değişiklik yapamazsınız.
  • Tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

İzmir Demokrasi Üniversitesi

Uzaktan Eğitim Merkezi