Sosyal Bilimler Enstitüsü Kesin Kayıt Kazanan Öğrenciler Hakkında

T.C.

İzmir Demokrasi Üniversitesi

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Enstitümüz programlarına kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinde izleyeceği yöntem aşağıdaki gibidir.

 

KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLERİN İLANI: 12 Ekim 2020 Saat: 17:00

 

BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLERİN KESİN KAYIT TARİHİ: 13-16 Ekim 2020

 

YEDEK İLAN EDİLENLER İÇİN KESİN KAYIT TARİHİ: 19-20 Ekim 2020

 

Enstitü Anabilim Dalında ilan edilen kontenjandan fazla sayıda aday, lisansüstü sınavı değerlendirme koşullarındaki başarı notunu sağlaması halinde, “yedek” olarak belirtilir. Yedek olanlar, kesin kayıt tarihlerinde kaydını yaptırmayanların yerine, sıralamaları dikkate alınarak kesin kayıtlarını belirtilen tarihte yaptırabilirler.

 

 

KAYIT İŞLEMLERİ ÇEVİRİM İÇİ (ONLINE) olarak gerçekleştirilecektir. Eksik belgesi olan adaylar belgelerini kayıt tarihleri içerisinde otomasyon sistemine yükleyeceklerdir. Kesin Kayıtların alınacağı web sayfası (link) 13 Ekim tarihinde Üniversite Web sayfasında duyurulacak olup, kullanıcı adınız size atanacak öğrenci numarası olacaktır.

 

KESİN KAYITTA YÜKLENMESİ GEREKEN BELGELER

 

  • Mezuniyet belgesi. Öğrenimlerini Yurtdışında tamamlamış olanlar almış oldukları Lisans Diplomaları veya Mezuniyet Belgeleri için Yükseköğretim Kurulu’ndan alacakları denklik belgesini de mezuniyet belgesi ile birlikte yüklemeleri gerekmektedir.
  • Transkript (Diploma Eki Transkript olarak değerlendirilmemektedir.)
  • ALES sonuç belgesi
  • Sistemdeki fotoğraflar ile öğrenci kimlikleri basılacağından fotoğrafların vesikalık olması gerekmektedir. Lütfen fotoğrafların vesikalık fotoğraf olduğundan emin olunuz.
  • Eğitim Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı için; Kamu veya özel öğretim kurumlarında, kadro karşılığı en az 3 (üç) öğretim yılı, öğretmen veya yönetici olarak çalışmış olmak. Başvuru esnasında en az 3 (üç) yıl kadrolu şekilde, öğretmen / yönetici / maarif müfettişi olarak çalıştığına ilişkin onaylı hizmet belgesi.
  • Eğitim Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı için; kamu veya özel öğretim kurumlarında kadro karşılığı öğretmen / yönetici / maarif müfettişi olarak çalışıyor olduğuna ilişkin belge.