2020-DGS ile Üniversitemize Yerleşen Adayların Kesin Kayıt İşlemleri

Üniversitemiz programlarına DGS ile yerleşen öğrenciler https://www.turkiye.gov.tr web sitesi üzerinden elektronik kayıt yaptırabileceklerdir. Zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler 9-15 Ekim 2020 tarihleri arasında Üniversiteye gelerek kayıtlarını tamamlayabileceklerdir.

 

E-Devlet üzerinden elektronik kayıtlar 913 Ekim 2020 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr web sayfasından gerçekleştirilecektir. Elektronik kayıt bu sayfada “e-hizmetler” bölümü altında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altında “Üniversite E-Kayıt” seçeneğinden e-devlet şifresiyle kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra gerçekleştirilecektir.

 

E-Devlet şifresi almamış olan adaylar şifrelerini nüfus cüzdanlarının aslı ile bizzat PTT şubelerinden temin edebileceklerdir.

 

 

E-DEVLET ÜZERİNDEN ELEKTRONİK KAYIT YAPAN ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN GELMEYECEKLERDİR. ELEKTRONİK KAYIT YAPAN ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTEMİZE AYRICA BİR BELGE TESLİM ETMEYECEKLERDİR.

 

* Öğrencilerin muafiyet talebi için onaylı transkript ve ders içeriği ile birlikte ilgili fakülteye kayıt tarihinden itibaren 15 gün içerisinde başvurması gerekmektedir.