Uluslararası Üniversite Spor Günü Hakkında Duyuru

Üyesi olduğumuz Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu’nun (FISU) girişimleriyle “20 Eylül” tarihi Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından “Uluslararası Üniversite Sporları Günü (International Day of University Sport-IDUS)” olarak ilan edilmiştir.

2016 yılından itibaren üniversitelerimizin farklı etkinlikler (gösteri veya yarışma amaçlı spor etkinlikleri, seminer ve panel gibi eğitim etkinlikleri ile kültürel etkinlikler) düzenleyerek katkıda bulunduğu IDUS ile “dünya çapında sporun gelişimi ve Üniversite Spor Hareketi ile ilgili temel konularda bilgi paylaşmak”, aynı zamanda “FISU’nun misyonu, mevcut
programları, politikaları ile eğitim kurumlarında sporun önemi” konularında farkındalığı artırmak amaçlanmaktadır.

Ancak, içinde bulunduğumuz küresel salgın (pandemi) nedeniyle FISU tarafından IDUS etkinliklerinin bu yıl bir sosyal medya etkinliği (IDUS Dance Challenge) şeklinde ve 15 Eylül-15 Ekim 2020 tarihlerini kapsayacak şekilde uzun bir süreçte düzenlenmesine karar verilmiştir.

Not: Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linki tıklayınız.