Fen Bilimleri Enstitüsü’nün Afet Yönetimi Anabilim Dallı Tezsiz Yüksek Lisans Başvuruları 31 Ocak 2020 Tarihine Kadar Uzatılmıştır

T.C.

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NDEN

2019–2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Üniversitemiz, Fen Bilimleri Enstitüsü’nün Afet Yönetimi Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Programına öğrenci alınacaktır.

ANABİLİM DALI KONTENJANLAR
 TEZSİZ YL  AÇIKLAMA
Afet Yönetimi Afet Yönetimi 40 Lisans mezunu olmak

BAŞVURU TARİHLERİ:08 – 31 OCAK 2020

Başvurular https://obs.idu.edu.tr/oibs/enstitubasvuru/login.aspx internet sitesi üzerinden yapılacaktır

KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLERİN İLANI: 03 ŞUBAT 2020

KESİN KAYIT TARİHİ: 03-05 ŞUBAT 2020

YEDEK KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLERİN İLANI: 06 ŞUBAT 2020

YEDEK İLAN EDİLENLER İÇİN KESİN KAYIT TARİHİ: 07 ŞUBAT 2020

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

(Aşağıda belirtilen belgelerin Öğrenci Bilgi Sistemine yüklenmesi zorunludur. Eksik Bilgi ile başvurular değerlendirilmeye alınmaz.)

• Diploma veya Lisans Geçici Mezuniyet Belgesi,

Öğrenimlerini Yurtdışında tamamlamış olanların almış oldukları Lisans Diplomaları veya Mezuniyet Belgeleri için Yükseköğretim Kurulu’ndan alacakları denklik belgesi

• Fotoğraf, (( 4,5×6) son altı ayda çekilmiş renkli vesikalık fotoğraf olmalıdır),
  • Onaylı veya e-Devlet üzerinden alınmış transkript (Diploma eki transkript olarak değerlendirilmemektedir)

*  Öğrencinin mezuniyet başarı puanı 100 (yüz) üzerinden ifade edilmemiş ise Yükseköğretim Kurulu’nun dönüşüm tablosu kullanılacaktır.

• Onaylı veya e-Devlet üzerinden alınmış Adli Sicil Belgesi (01 Ocak 2020 tarihinden sonra alınan Adli Sicil Belgesi geçerlidir.)

ÖĞRENCİ KABULÜ VE PROGRAMIN AÇILMASI:

• Tezsiz yüksek lisans programına öğrenci kabulünde lisans mezuniyet notu dikkate alınır ve başvuran adayların başarı sıralaması yapılır. Asıl listede yer verilen ancak kayıt yaptırmayan adayların yerine kontenjan dolmadığı takdirde yedek listede ilan olunan adaylardan başarı sıralamasına göre kayıt alınır. Programın açılması için en az 10 (on) kişinin kesin kayıt yaptırması gerekir. 10 (on) kişiden daha az sayıda kayıt yapılması durumunda Enstitü ilgili programı açmayabilir.
  • Dersler 2 dönemde tamamlanacak olup; Toplam ücret 4.950.- TL’dir.

NOT: Gerçeğe aykırı/yanlış beyanda bulunanlar ile ilgili program için belirlenmiş kriterleri haiz olmadığı belirlenen adayların başvuruları değerlendirme dışı bırakılır ve bu adaylarla ilgili olarak adli makamlara suç duyurusunda bulunulur.

İletişim bilgileri:

Adres: İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlük Binası

Fen Bilimleri Enstitüsü Zemin Kat – BZ02

Üçkuyular Mahallesi Gürsel Aksel Bulvarı No:14 Karabağlar-İZMİR

Tel: 0 (232) 260 10 01-03 (Dahili: 269)

E-posta: fbe@idu.edu.tr