İzmir Demokrasi Üniversitesi, ev sahipliğinde 02.12.2019 tarihinde 46. KIBATEK Edebiyat Şöleni kapsamında “Dünyada Türkçe ve Türk Edebiyatları Paneli” ve “Uluslararası Şiir Şöleni” düzenlendi.

Açılış konuşmasının Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk tarafından yapıldığı etkinliği, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak ve Gürcistan Fahri Konsolosu Makvala Kherabava onurlandırdı. Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Türk Halk Müziği Korosu’nun Şef Prof. Dr. Metin Karkın yönetiminde verdiği müzik dinletisinin ardından, 15 farklı ülkeden 20 katılımcı Türk Dünyası şiirlerinden örnekler verdiler.