Afinite Teknikleri Kongresi”nin 13.sü 4-6 Eylül tarihleri arasında İzmir Demokrasi Üniversitesi öncülüğünde İzmir’de düzenlendi.

2005 yılında Prof. Dr. Adil Denizli’nin başkanlığında Hacettepe
Üniversitesi’nde düzenlenen “Afinite Teknikleri Kongresi”nin 13.sü 4-6 Eylül tarihleri arasında İzmir Demokrasi Üniversitesi öncülüğünde Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’nin katkıları ile İzmir’de düzenlendi. Kongre Onursal Başkanı İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in açılış konuşması ile başlayan ve üç gün süren toplantıda 9’u davetli konuşma ve 17’si sözlü sunum olmak üzere 70 civarında bilimsel çalışma tartışıldı. Prof.Dr. Mustafa Kocakulak, Prof.Dr. Sinan Akgöl ve Prof.Dr. Nalan Tüzmen’in başkanlığında 70’in üzerinde üst düzey bilimsel çalışmanın sunulduğu ve tartışıldığı toplantı ülkemizin yaşam bilimleri, fen ve mühendislik bilimleri gibi farklı disiplinlerde çalışan bilim insanlarını bir araya getirmesi açısından oldukça önemliydi.